Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У порту «Південний» протестували проти зберігання аміачної селітри, щоби не було, як в Бейруті. ФОТО

Акція протесту відбулася біля будівлі адміністрації морпорту «Південний», що у містечку Южне на Одещині. Кілька десятків активістів і жителів довколишніх районів міста протестували проти зберігання в порту аміачної селітри, повідомляють «Українські Новини».

У руках у протестувальників були плакати: "Приберіть селітру з "Південного", "Порт "Південний" - Не Бейрут" і " Широков, покажи селітру".

Учасники акції переконані, що в порту, прямо під відкритим небом, з порушеннями правил безпеки , вже більше 2 років зберігається близько 10 тисяч тонн селітри.

Крім того, учасники мітингу висловили побоювання, що склад зберігання селітри знаходиться в безпосередній близькості біля залізничних колій, де періодично відбувається відвантаження карбаміду, що підвищує вибухонебезпечність об'єкту.

Люди наполохані нещодавніми подіями в столиці Лівану, коли 4 серпня в порту Бейрута пролунав потужний вибух, внаслідок якого загинули приблизно 150 осіб, ще понад 5 тис. були травмовані.

Людей навіть не заспокоїли нещодавні запевнення адміністрації, що 9,6 тис.тонн аміачної селітри зберігаються згідно всіх норм та стандартів, а усі хімікати розфасовані в біг-беги, а працівники порту дотримуються "відповідних технологічних вимог".

Мітингувальники заявили, що не вірять заявам керівника Південної філії АМПУ і будуть виходити на мітинги до тих пір, поки не буде прибрана з порту ця "бомба уповільненої дії". Втім до активістів так ніхто з чиновників так і не вийшов.

Нагадаємо, морпорт "Південний" знаходиться в 20-ти кілометрах від Одеси, і в безпосередній близькості від Одеського припортового заводу.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X