Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Журналістам «Схем» спалили вночі авто на Київщині. ФОТО

На Київщині невідомі спалили автомобіль програми журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях». Про це повідомив журналіст програми Михайло Ткач на своїй сторінці у Facebook.

Інцидент трапився вночі 17 серпня, у Броварах під будинком, де мешкає водій.

«Авто, на якому ми протягом чотирьох років знімаємо матеріали, які ви всі бачили, спалили. Останній матеріал, над яким ми працювали з важливим членом знімальної групи водієм Борис Мазур на «Кіа Черато» - це «Королі доріг». Його вже подивились майже 700 тисяч глядачів на ютубі», - написав він.

Пізніше головна редакторка «Схем» Наталія Седлецька підвердила, що автівку підпалили «незмінному водію» Борису Мазуру. Додає, що це трапилося під його будинком у Броварах о пів на першу ночі.

На місці події працювала поліція, пожежу загасили рятувальники. Слідчі відібрали зразки для проведення експертиз для  встановлення причин займання авто.

Машина згоріла вщент і відновленню не підлягає. Також пошкодження отримала й автівка, яка була припаркована поруч.

«Очевидці розповіли, що перед займанням автомобіля чули «хлопок». Автомобіль спершу гасили сусіди, потім пожежники. Передня частина авто вигоріла дуже швидко. Слідчо-оперативна група, яка була на місці подій оглянувши авто, звернула увагу на матеріал на передньому лівому колесі, схожий на залишки запалювальної суміші», - розповіла Седлецька.

У журналістів є підозри, хто міг бути причетний до підпалу їхнього авто. З інцидентом також пов'язують те, що Михайло Ткач 8 серпня знайшов вдома "ознаки прослуховуючого пристрою". У поліції відкрили за даним фактом кримінальне провадження.

«Під час зйомок і в самому матеріалі я неодноразово наголошував, що за нашим авто і нами вели спостереження співробітники охорони президента УДО. Авто ночувало біля будинку, де мешкає водій. Прослушка, підпал авто, що далі?», – написав Ткач.

«Цю машину дуже добре знають у широкому колі фігурантів наших матеріалів. Цей автомобіль по суті був нашим робочим інструментом, за допомогою якого ми зняли велику кількість журналістських розслідувань.  Тому для мене очевидно одне: підпал пов’язаний саме з нашою професійною журналістською діяльністю,  яка комусь дуже не подобається», - написала Седлецька.

Тим часом розпочато кримінальне провадження. Інцидент кваліфікують як умисний підпал. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

В поліції шукають свідків подій та вивчають записи із камер відеоспостереження.

Більше подробиць дивіться у сюжеті новин телеканалу "ЧП-ІНФО" о 19-00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

X