Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Журналістам «Схем» спалили вночі авто на Київщині. ФОТО

На Київщині невідомі спалили автомобіль програми журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях». Про це повідомив журналіст програми Михайло Ткач на своїй сторінці у Facebook.

Інцидент трапився вночі 17 серпня, у Броварах під будинком, де мешкає водій.

«Авто, на якому ми протягом чотирьох років знімаємо матеріали, які ви всі бачили, спалили. Останній матеріал, над яким ми працювали з важливим членом знімальної групи водієм Борис Мазур на «Кіа Черато» - це «Королі доріг». Його вже подивились майже 700 тисяч глядачів на ютубі», - написав він.

Пізніше головна редакторка «Схем» Наталія Седлецька підвердила, що автівку підпалили «незмінному водію» Борису Мазуру. Додає, що це трапилося під його будинком у Броварах о пів на першу ночі.

На місці події працювала поліція, пожежу загасили рятувальники. Слідчі відібрали зразки для проведення експертиз для  встановлення причин займання авто.

Машина згоріла вщент і відновленню не підлягає. Також пошкодження отримала й автівка, яка була припаркована поруч.

«Очевидці розповіли, що перед займанням автомобіля чули «хлопок». Автомобіль спершу гасили сусіди, потім пожежники. Передня частина авто вигоріла дуже швидко. Слідчо-оперативна група, яка була на місці подій оглянувши авто, звернула увагу на матеріал на передньому лівому колесі, схожий на залишки запалювальної суміші», - розповіла Седлецька.

У журналістів є підозри, хто міг бути причетний до підпалу їхнього авто. З інцидентом також пов'язують те, що Михайло Ткач 8 серпня знайшов вдома "ознаки прослуховуючого пристрою". У поліції відкрили за даним фактом кримінальне провадження.

«Під час зйомок і в самому матеріалі я неодноразово наголошував, що за нашим авто і нами вели спостереження співробітники охорони президента УДО. Авто ночувало біля будинку, де мешкає водій. Прослушка, підпал авто, що далі?», – написав Ткач.

«Цю машину дуже добре знають у широкому колі фігурантів наших матеріалів. Цей автомобіль по суті був нашим робочим інструментом, за допомогою якого ми зняли велику кількість журналістських розслідувань.  Тому для мене очевидно одне: підпал пов’язаний саме з нашою професійною журналістською діяльністю,  яка комусь дуже не подобається», - написала Седлецька.

Тим часом розпочато кримінальне провадження. Інцидент кваліфікують як умисний підпал. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

В поліції шукають свідків подій та вивчають записи із камер відеоспостереження.

Більше подробиць дивіться у сюжеті новин телеканалу "ЧП-ІНФО" о 19-00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

X