Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Суддю із Черкащини судитимуть за розголошення даних слідства у справі про вбивство журналіста Сергієнка

Одного з судів у місті Корсунь-Шевченківський у Черкаській області підозрюють у розголошення даних слідства у справі про вбивство журналіста Василя Сергієнка - одного із лідерів "Євромайдану". Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Наразі прокурори завершили досудове розслідування та скеровали до суду обвинувальний акт стосовно судді  Черкаської області. Його підозрюють у  втручанні у діяльність працівника правоохоронного органу та розголошення даних досудового слідства.

У справі про замовлення вбивства журналіста Василя Сергієнка, вирішувалося питання про надання охорони і переведення до іншого слідчого ізолятора свідка.  Він був обвинуваченим у іншому кримінальному провадженні та перебував у Черкаському СІЗО, при цьому побоювався за своє життя та здоров’я.

З метою отримання дозволу суду на переведення, слідчі звернулись до головуючої у справі судді, надавши їй копії відповідної постанови та заяви.

Суддя, в свою чергу, на черговому відкритому судовому засіданні винесла питання переведення особи до іншого СІЗО на розгляд учасників провадження та розголосила дані досудового розслідування у іншому кримінальному провадженні, перешкодивши таким чином слідчим прокуратури у встановленні обставин справи.

Як наслідок, свідок, щодо якого застосували заходи безпеки, був вимушений заперечувати факт співпраці з правоохоронцями, а достатніх доказів для повідомлення про підозру замовникам вбивства не здобуто.

Спеціальний слідчий підрозділ ДБР з розслідування "справ Майдану" повідомив про підозри силовикам та скерував до суду справи про вбивство журналіста Василя Сергієнка.

Також до суду скеровано обвинувальний акт стосовно судді.

Нагадаємо, начальнику одного з відділів поліції ГУ Нацполції в Черкаській області повідомлено про підозру у справі "черкаського Євромайдану".

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Черкаська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X