Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Суддю із Черкащини судитимуть за розголошення даних слідства у справі про вбивство журналіста Сергієнка

Одного з судів у місті Корсунь-Шевченківський у Черкаській області підозрюють у розголошення даних слідства у справі про вбивство журналіста Василя Сергієнка - одного із лідерів "Євромайдану". Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Наразі прокурори завершили досудове розслідування та скеровали до суду обвинувальний акт стосовно судді  Черкаської області. Його підозрюють у  втручанні у діяльність працівника правоохоронного органу та розголошення даних досудового слідства.

У справі про замовлення вбивства журналіста Василя Сергієнка, вирішувалося питання про надання охорони і переведення до іншого слідчого ізолятора свідка.  Він був обвинуваченим у іншому кримінальному провадженні та перебував у Черкаському СІЗО, при цьому побоювався за своє життя та здоров’я.

З метою отримання дозволу суду на переведення, слідчі звернулись до головуючої у справі судді, надавши їй копії відповідної постанови та заяви.

Суддя, в свою чергу, на черговому відкритому судовому засіданні винесла питання переведення особи до іншого СІЗО на розгляд учасників провадження та розголосила дані досудового розслідування у іншому кримінальному провадженні, перешкодивши таким чином слідчим прокуратури у встановленні обставин справи.

Як наслідок, свідок, щодо якого застосували заходи безпеки, був вимушений заперечувати факт співпраці з правоохоронцями, а достатніх доказів для повідомлення про підозру замовникам вбивства не здобуто.

Спеціальний слідчий підрозділ ДБР з розслідування "справ Майдану" повідомив про підозри силовикам та скерував до суду справи про вбивство журналіста Василя Сергієнка.

Також до суду скеровано обвинувальний акт стосовно судді.

Нагадаємо, начальнику одного з відділів поліції ГУ Нацполції в Черкаській області повідомлено про підозру у справі "черкаського Євромайдану".

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Черкаська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 47 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 188 ви...

Триває сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

X