Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Харківщина і Луганщина у вогні: в поліції розпочали розслідування причин пожеж. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

В поліції відкрили низку кримінальних проваджень за фактом пожеж на Харківщині та Луганщині.

Одна із версій, яку розглядають правоохоронці, це підпал. Не виключено, що з боку бойовиків.

Як повідомив на брифінгу голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, пожежа розповсюджувалася з території Російської Федерації із тимчасово непідконтрольної території.

Також, для проведення слідчих дій - оглядів місць подій створені додаткові слідчо-оперативні групи.

Віце-прем'єр міністр України Олексій Резніков розповів, що наразі порушено 4 кримінальні провадження. Версії у поліції різні.

«Причини загорання можуть бути як природнього характеру, так і підпал. В тому числі не виключаємо ймовірність підпалу з боку непідконтрольної території, використовуючи напрямок вітру. Все може бути. Результати розслідування будуть відомі після того, як попрацює Нацполіція», - сказав віце-премєр.

Наразі повітряний моніторинг показує, що відкритого вогню немає. Працює 2 літаки АН-32П та вертоліт Мі-8 ДСНС України, загрози населеним пунктам немає.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час поїздки у с. Гороб’ївка Харківської області, яке найбільше постраждало від пожежі. Разом з очільником МВС на місці працює міністр соціальної політики Марина Лазебна та голова Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер.

«Пожежа набула такого стрімкого поширення через значні пориви вітру – більше 15 м/с. Навколо населених пунктів, які знаходяться в лісовому масиві, не було мінералізованих смуг. На цей час 22 домогосподарства постраждали від вогню, 33 людини були змушені покинути свої будинки», - зазначив міністр внутрішніх справ.

Аваков також пообіцяв, що люди отримають від держави компенсації за згоріле майно.Президент Володимир Зеленський повідомив, що господарі повністю згорілих будинків отримають максимальну компенсацію - приблизно 300 тисяч гривень.

Тим часом на Харківщині та Луганщині продовжують приборкувати пожежі. Відомо, що постраждало двоє військових, вони у лікарні. Один, на жаль, загинув.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X