Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Харківщина і Луганщина у вогні: в поліції розпочали розслідування причин пожеж. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

В поліції відкрили низку кримінальних проваджень за фактом пожеж на Харківщині та Луганщині.

Одна із версій, яку розглядають правоохоронці, це підпал. Не виключено, що з боку бойовиків.

Як повідомив на брифінгу голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, пожежа розповсюджувалася з території Російської Федерації із тимчасово непідконтрольної території.

Також, для проведення слідчих дій - оглядів місць подій створені додаткові слідчо-оперативні групи.

Віце-прем'єр міністр України Олексій Резніков розповів, що наразі порушено 4 кримінальні провадження. Версії у поліції різні.

«Причини загорання можуть бути як природнього характеру, так і підпал. В тому числі не виключаємо ймовірність підпалу з боку непідконтрольної території, використовуючи напрямок вітру. Все може бути. Результати розслідування будуть відомі після того, як попрацює Нацполіція», - сказав віце-премєр.

Наразі повітряний моніторинг показує, що відкритого вогню немає. Працює 2 літаки АН-32П та вертоліт Мі-8 ДСНС України, загрози населеним пунктам немає.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час поїздки у с. Гороб’ївка Харківської області, яке найбільше постраждало від пожежі. Разом з очільником МВС на місці працює міністр соціальної політики Марина Лазебна та голова Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер.

«Пожежа набула такого стрімкого поширення через значні пориви вітру – більше 15 м/с. Навколо населених пунктів, які знаходяться в лісовому масиві, не було мінералізованих смуг. На цей час 22 домогосподарства постраждали від вогню, 33 людини були змушені покинути свої будинки», - зазначив міністр внутрішніх справ.

Аваков також пообіцяв, що люди отримають від держави компенсації за згоріле майно.Президент Володимир Зеленський повідомив, що господарі повністю згорілих будинків отримають максимальну компенсацію - приблизно 300 тисяч гривень.

Тим часом на Харківщині та Луганщині продовжують приборкувати пожежі. Відомо, що постраждало двоє військових, вони у лікарні. Один, на жаль, загинув.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X