Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Обговорили обмін полоненими і засудженими: Денісова зустрілася із представницею "ДНР". ФОТО

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зустрілась з представницею «ДНР» у робочій підгрупі з гуманітарних питань в ТКГ Дар'єю Морозовою.

Зустріч відбулася на на території КПВВ "Новотроїцьке. Сторони обговорили обмін полоненими, а також передання Україні кримінальних проваджень та засуджених.

Про це омбудсменка повідомила у Telegram.

На зустрічі українська сторона отримала 28 томів кримінальної справи стосовно громадянки України, яка протягом 20 років бореться за підтвердження своєї невинуватості в апеляційних та касаційних інстанціях.

Перемовини про передання справи тривали цілих 2 роки. Наразі її вже передали представнику апеляційного суду Донецької області.

«Вона буде розглянута та, зокрема, будуть проведені необхідні слідчі дії, чим право на справедливий суд та ефективний юридичний захист громадянки України буде дотримано», ㅡ заявила Денісова.

Крім того, обговорили питання про передачу 125 кримінальних справ і проваджень щодо 133 осіб.  Ці люди були притягнуті до кримінальної відповідальності до початку військової агресії РФ на Сході країни та перебувають на підконтрольній Уряду України території.

"Домовилися, що необхідні рішення будуть прийняті стороною переговорів, а справи будуть мені передані", - заявила Денісова.

За її словами, позитивно розглянуто питання щодо передачі для подальшого відбування покарання на підконтрольну уряду України територію 300 засуджених осіб, які з початку військової агресії перебували у місцях позбавлення волі. Однак, це можна буде реалізувати після закінчення пандемії. 

Обговорили і обмін військовополоненими і цивільними. 

"Наразі є технічні питання, які потребують уточнення, але в цілому сторона переговорів налаштована на організацію цього процесу", - додала Денісова.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

“Від обміну до обміну”, “Третю весну росту без тата”, “Не мовчи – полон вбиває”… З такими гаслами сотні людей вийшли у Києві на мирну ак...

Бородянка – один з найбільш постраждалих населених пунктів на Київщині. Місцеві жителі розповідають, що на початку повномасштабного втор...

Пані Віторія стоїть на руїнах маминої хати у селі Мощун під Києвом і ледь не з сльозами на очах пригадує перші дні повномасштабної війни...

Жителі села Кухарі на Київщині, які майже з перших днів повномасштабної війни опинились в епіцентрі бойових дій, розповіли про пережиті ...

Посад-Покровське - один з найбільш постраждалих під час війни населених пунктів у Херсонській області. Колись красиве і квітуче село рос...

X