Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Обговорили обмін полоненими і засудженими: Денісова зустрілася із представницею "ДНР". ФОТО

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зустрілась з представницею «ДНР» у робочій підгрупі з гуманітарних питань в ТКГ Дар'єю Морозовою.

Зустріч відбулася на на території КПВВ "Новотроїцьке. Сторони обговорили обмін полоненими, а також передання Україні кримінальних проваджень та засуджених.

Про це омбудсменка повідомила у Telegram.

На зустрічі українська сторона отримала 28 томів кримінальної справи стосовно громадянки України, яка протягом 20 років бореться за підтвердження своєї невинуватості в апеляційних та касаційних інстанціях.

Перемовини про передання справи тривали цілих 2 роки. Наразі її вже передали представнику апеляційного суду Донецької області.

«Вона буде розглянута та, зокрема, будуть проведені необхідні слідчі дії, чим право на справедливий суд та ефективний юридичний захист громадянки України буде дотримано», ㅡ заявила Денісова.

Крім того, обговорили питання про передачу 125 кримінальних справ і проваджень щодо 133 осіб.  Ці люди були притягнуті до кримінальної відповідальності до початку військової агресії РФ на Сході країни та перебувають на підконтрольній Уряду України території.

"Домовилися, що необхідні рішення будуть прийняті стороною переговорів, а справи будуть мені передані", - заявила Денісова.

За її словами, позитивно розглянуто питання щодо передачі для подальшого відбування покарання на підконтрольну уряду України територію 300 засуджених осіб, які з початку військової агресії перебували у місцях позбавлення волі. Однак, це можна буде реалізувати після закінчення пандемії. 

Обговорили і обмін військовополоненими і цивільними. 

"Наразі є технічні питання, які потребують уточнення, але в цілому сторона переговорів налаштована на організацію цього процесу", - додала Денісова.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

X