Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

З місця події: під Мін’юстом активісти розповіли про катування у колоніях і бездіяльність влади. ВІДЕО

«Ми проти катувань та бездіяльності влади»  - акція під таким гаслом пройшла сьогодні під стінами Міністерства юстиції України у Києві.

На протест зібралися небайдужі громадяни, рідні засуджених, колишні в’язні колоній за підтримки правозахисних організацій.

Метою акції є привернути увагу Мін’юсту до  кричущих порушень прав людини та жорстоке поводження у Бердянській виправній колонії, що на Запоріжчині, та у Темнівській виправній колонії №100 та Олексіївській виправній колонії№ 25, що на Харківщині.

Про це розповів знімальній групі «Магнолії-ТВ» організатор акції, правозахисник Олег Цвілий.

«Для того щоб це все не замовкло і не затихло ми прийшли нагадати всьому світу, всі Україні, тому що ніхто не знає, ніхто не повідомляє що отримали тривожний дзвінок із Європи з приводу наших колоній», - сказав він.

За його словами, знущання, катування і порушення прав людини  в колоніях зафіксував під час візиту до України Європейський Комітет із запобігання катуванням (КЗК), який згодом оприлюднив дані факти у доповіді.

Більш того, після візиту КЗК побиття, залякування та жорстоке поводження з в’язнями продовжуються.

Активісти стверджують,  що у листопаді 2020 року до Дніпровського СІЗО прибули 6-ро засуджених з Бердянської виправної колонії №77, які повідомили, що протягом усього часу перебування в установі вони піддаються тортурам як фізичним, так і психологічним.

Кричущим є ще той факт, що після від’їзду Європейського Комітету деякі в’язні, які надали свідчення, зазнали тортур.

Крім того, активістів обурює той факт, що Мін’юсту запропоновано кандидатуру в особі Чукіна Максима Володимировича (керівника славнозвісної Бердянської колонії №77) на посаду керівника Центрального управління Департаменту з питань виконання кримінальних покарань.

Активісти вимагають провести службове розслідування та відсторонити від посад керівництво вищевказаних колоній. При цьому долучити правозахисників та колишніх засуджених, які мають відношення до цих пенітенціарних установ.

Подробиці  дивіться у  випуску новин о 19:00  на телеканалі «ЧП.INFO».

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X