Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

На Чернігівщині пенсіонер «не повівся» на дзвінок «ваш родич у біді» і подзвонив у поліцію. ВІДЕО

Шахраї дуже винахідливі і придумують різноманітні схеми, щоб видурити гроші у довірливих людей. Одна із найпоширеніших афер – «ваш родич у біді» -  досі залишає пустими гаманці багатьох українців.

На Чернігівщині поліцейські розгорнули з січня цього року інформаційно-просвітницьку кампанію, покликану вберегти заощадження людей від шахраїв. Вона почала давати перші результати.

Так, житель  Корюківки Петро Фесенко розпізнав телефонного шахрая і  поділився своїм досвідом, як вберегтися від шахрайської схеми «ваш родич у біді».

Чоловік розповів, що днями до нього завітав дільничний – попередив про шахрайські схеми і залишив листівку, де є інформація про найпоширеніші види шахрайства. І раптом – дзвінок: «Тату, я потрапив до поліції! Допоможи!».  Містянин одразу ж зрозумів, що це шахрай. Ну і відповів йому так, що той одразу трубку поклав.

Після розмови з шахраєм Петро Тимофійович набрав «102», щоб розповісти про подію та якось допомогти іншим людям вберегти заощадження від шахраїв. Продиктував і номер, з якого надійшов дзвінок. Оператор спецлінії поліції підтвердив, що чоловік діяв абсолютно правильно, та подякував йому за пильність.

Схожа історія на Чернігівщині трапляється не вперше. Нещодавно поділилася своєю історією з поліцейськими 69-річна мешканка села Троїцьке поблизу Новгорода-Сіверського. До жінки зателефонував незнайомець та назвався її онуком. Далі діяв за усталеною схемою «ваш родич у біді»: мовляв, хворий, раптово потрапив у лікарню, потребує грошей на операцію. Співрозмовник зажадав, аби жінка перерахувала 4 тисячі гривень на його мобільний телефон.

Коли селянка почула про гроші, то відразу зрозуміла, що з нею розмовляє шахрай. До того ж пильна пенсіонерка згадала застереження, які чула від поліцейських, читала у газеті й бачила неодноразово у Інтернеті. Відтак поклала слухавку. А після цього повідомила у поліцію.

Поліцейські радять, якщо отримуєте подібні дзвінки, не слід навіть підтримувати розмову. Одразу телефонуйте на «102» Також приділіть час своїм старшим родичам і літнім сусідам і розкажіть їм, як не потрапити на гачок шахраїв. 

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Чернівецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "Російські терористи продовжують ракетний терор Одещини. З самого ...

У ніч на 20 квітня 2024 року російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій област...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "У ніч на 20 квітня силами та засобами протиповітряної оборо...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Наддніпрянське, Зел...

X