Skip to main content

ПОДІЇ

У КНУ Шевченка збирають підписи на відрахування дочки судді за слова про «не наш Крим і "українське бидло"

Скандальна заява дочки судді столичного Печерського суду і слідчого ДБР Анастасії Тарасюк збурила педагогів і студентів КНУ імені Тараса Шевченка, де навчається дівчина.

Нагадаємо, скандал спалахнув 7 травня. Студентка юридичного факультету університету Шевченка записала відеоролик, де висловилась про окупацію Криму та приїзд до столиці російського репера Басти. За її словами, Україна має змиритися з тим, що втратила півострів, а тих, хто цькують її улюбленого виконавцю Басту за концерти у Криму, дівчина обізвала «українським бидлом».  Відео було опубліковано у Телеграм-каналі Червоний Губер. Його поширили мережею.

Згодом дівчина вибачилася, відхрестилася від усіх своїх слів та пояснила, що піддалася емоціям та назвалася патріоткою України.

Втім, подія викликала великий резонанс у суспільстві, і реакція не забарилася. У виші, засудили скандальні заяви своєї студентки та вважають їх неприпустимими.

«У відповідь на звернення громадськості інформуємо, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка категорично засуджує будь-які прояви сепаратизму та підтримує територіальну цілісність України! Висловам, що суперечать цій позиції, буде надано належну оцінку», - йдеться на офіційній сторінці вишу у «Фейсбук».

Мало того, педагоги наголошують, що такі студенти кидають тінь на репутацію установи і навіть ініціювали збір підписів за відрахування дівчини.

Про це повідомила  у «Фейсбук» доцентка Київського університету імені Тараса Шевченка Оксана Мацько

«Мені дуже боляче читати і слухати, як через недолугу студентку-заочницю паплюжать славетне ім’я Університету Шевченка. Тисячі студентів і викладачів чесно і добросовісно працюють на благо України, але, на жаль, саме такі випадки стають найбільш резонансними для суспільства, і дехто намагається узагальнювати та малювати колективні портрети. Інцидент справді прикрий і вимагає реакції», - написала вона.

За словами викладачки,  студенти і педагоги звернулися  до комісії з питань етики.

«Згадане відеозвернення, попри непереконливе виправдання, яке було поширене 8 травня 2021 р., є проявом глибокої неповаги до держави Україна, до майбутньої професії юриста. А може й інтерпретуватись як «участь в дестабілізації суспільного життя в Україні», про що йдеться на сайті Центру «Миротворець». Студентка А. А. Костянтінова мусить нести відповідальність за таку поведінку», - йдеться у повідомленні.

У документі попросили дати належну оцінку діям студентки та розробити нормативно-правову базу для вишу, яка б визначила відповідальність співробітників і студентів за порушення морально-етичних норм і громадянських обов’язків.

Під документом наразі підписалося майже 160 осіб. Інцидент мали розглянути на засіданні вченої ради вишу.

Втім, навчання в університеті дівчина поки що продовжує. У виші розповіли, що для відрахування є чіткий перелік підстав. І публічних закликів до сепаратизму у її відео немає, тож відрахувати студентку поки не мають права.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X