Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

В інтернатних закладах часто порушуються права дитини, - експертка. ВІДЕО

Тільки в умовах оточуючої родини, любові людей, які підтримують, направляють на життєвий шлях, дитина може впевнено йти вперед, розвиватися і навчатися.

Таку думку в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом» висловила голова правління громадської організації ВО «Право на сімю» Світлана Клочко.

«Коли дитина опиняється у закритому закладі, бо всі інституції – це закриті заклади, ми, в переважній більшості не знаємо, що там відбувається», - сказала вона.

За словами експертки, в інтернатних закладах часто порушуються права дитини.

«Моніторингові візити, які здійснюють, громадські організації у зв’язці з державними структурами, показують, що в інтернатних закладах просто жахливі речі відбуваються щодо дитини і порушуються її можливі і неможливі права. І дитина часто не знає, як про це сказати і до кого звернутися, бо приховується інформація щодо гарячих ліній, щодо того, що у дитини є права, і ці права потрібно відстоювати з точки зору дорослих по відношенню до дитини. Тому інтернат, будь-яка його інституція, - це біда», - підкреслила  Світлана Клочко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України хоче скасувати мораторій на влаштування дітей віком до 3-ох років у дитячі будинки.

Громадськість стурбована тим, що це призведе до наповнення дітьми інтернатів, що повністю протирічить Національній стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017 - 2026 роки.

У День захисту дітей під стінами під будівлею Кабінету пройшла акція керівників найпотужніших громадських організацій – членів Української мережі за права дитини, які закликали Кабмін не скасовувати мораторій.

Повну версію програми можна подивитися за посиланням - https://youtu.be/u05eyQ54-nE

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X