Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 02.07.2022, - ОК «Південь». ВІДЕО

На лінії зіткнення продовжується ведення бойових дій. Ворог, скований у можливостях маневру на суходолі, намагається тиснути з повітря.

За добу відпрацював 9 авіаційних ударів, із них на Херсонщині - 5 парами ударних гелікоптерів Ка-52 з намаганням повернути собі втрачене положення в районі звільненої Іванівки, 1 удар – в район Мирного.

Опівдні нашими підрозділами здійснено вогневу заборону проведення противником розвідки боєм в напрямку Іванівки. На двох бойових броньованих “Тиграх”, силами до взводу, рашистам довелось ретируватися в бік Ольгіного.

Продовжуючи демонстрацію «доброї волі», ворожі бомбардувальники Су-24 під прикриттям винищувача Су-30 нанесли два бомбові удари по острову Зміїному.

А потім з винищувача Су-30 по Білгород-Дністровському району Одещини знов випущена ракета Х-31, яка поцілила у господарчу будівлю прибережної бази відпочинку. Значних руйнувань та загорань не виникло, загиблих та постраждалих немає.

Гідно приймаючи тактику ворога з посилення авіаційних ударів, нашими авіаторами нанесено Image removed. ударів літаками та гелікоптерами по двом складам боєприпасів та п’ятьом осередкам скупчення ворожої сили в районах П'ятихаток, Високопілля, Дудчан та Центрального.

Наразі результати дорозвідуються, але вже відомо про знешкодження 29 рашистів, самохідної гаубиці «Мста-С», 2 самохідні крупнокаліберні гармати «Піон», ще 6 одиниць броньованої техніки.

На Миколаївщині ворог активізував повітряну розвідку, але готовність зреагувати на безпілотник у наших підрозділів відточена бездоганно: 3 з 3 повітряних шпигунів заземлено вщент.

Біля Чорнобаївки та Снігурівки знищено 2 склади боєприпасів. А поблизу Іванівки в якості бонусу до звільнених територій захоплено 4 трофейних бойові машини піхоти.

В корабельному угрупованні ворожого флоту відбулись кількісно-якісні зміни: відтепер на варті 3 ракетоносці, споряджені 24 крилатими ракетами та 2 великих десантних кораблі.

Але не тільки загрозу ракетних ударів несе Чорне море за присутності в ньому ворога. Небезпека підриву в прибережних водах та на деяких ділянках узбережжя залишається актуальною. Як це сталося з поціновувачами морського відпочинку сьогодні ввечері на Одещині . Один з плавців загинув, другий отримав поранення та контузію.

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X