Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 02.07.2022, - ОК «Південь». ВІДЕО

На лінії зіткнення продовжується ведення бойових дій. Ворог, скований у можливостях маневру на суходолі, намагається тиснути з повітря.

За добу відпрацював 9 авіаційних ударів, із них на Херсонщині - 5 парами ударних гелікоптерів Ка-52 з намаганням повернути собі втрачене положення в районі звільненої Іванівки, 1 удар – в район Мирного.

Опівдні нашими підрозділами здійснено вогневу заборону проведення противником розвідки боєм в напрямку Іванівки. На двох бойових броньованих “Тиграх”, силами до взводу, рашистам довелось ретируватися в бік Ольгіного.

Продовжуючи демонстрацію «доброї волі», ворожі бомбардувальники Су-24 під прикриттям винищувача Су-30 нанесли два бомбові удари по острову Зміїному.

А потім з винищувача Су-30 по Білгород-Дністровському району Одещини знов випущена ракета Х-31, яка поцілила у господарчу будівлю прибережної бази відпочинку. Значних руйнувань та загорань не виникло, загиблих та постраждалих немає.

Гідно приймаючи тактику ворога з посилення авіаційних ударів, нашими авіаторами нанесено Зображення видалено. ударів літаками та гелікоптерами по двом складам боєприпасів та п’ятьом осередкам скупчення ворожої сили в районах П'ятихаток, Високопілля, Дудчан та Центрального.

Наразі результати дорозвідуються, але вже відомо про знешкодження 29 рашистів, самохідної гаубиці «Мста-С», 2 самохідні крупнокаліберні гармати «Піон», ще 6 одиниць броньованої техніки.

На Миколаївщині ворог активізував повітряну розвідку, але готовність зреагувати на безпілотник у наших підрозділів відточена бездоганно: 3 з 3 повітряних шпигунів заземлено вщент.

Біля Чорнобаївки та Снігурівки знищено 2 склади боєприпасів. А поблизу Іванівки в якості бонусу до звільнених територій захоплено 4 трофейних бойові машини піхоти.

В корабельному угрупованні ворожого флоту відбулись кількісно-якісні зміни: відтепер на варті 3 ракетоносці, споряджені 24 крилатими ракетами та 2 великих десантних кораблі.

Але не тільки загрозу ракетних ударів несе Чорне море за присутності в ньому ворога. Небезпека підриву в прибережних водах та на деяких ділянках узбережжя залишається актуальною. Як це сталося з поціновувачами морського відпочинку сьогодні ввечері на Одещині . Один з плавців загинув, другий отримав поранення та контузію.

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X