Skip to main content

Авторська колонка

Росія або розповзатиметься, або ми змусимо її скоритися! Третього не дано

Сергій Стуканов Журналіст, громадський діяч

All articles

08.08.2008. Вторгнення в Грузію, яке слід вважати прологом та репетицією вторгнення в Україну.

Якщо Росія не зазнає цього разу поразки й де-факто втримає окуповані українські території, то розширення агресії (з огляду на саму природу російського режиму й логіку його виживання) буде питанням часу (вочевидь, кількох років).

Є й дві очевидні цілі:

1. Придністров'я. Прорив із Херсонської області до Придністров'я вирішує для Росії одразу кілька завдань: а) відрізає від України Одесу й загалом позбавляє виходу в море, завдаючи нам політичної та економічної шкоди; б) рятує ізольований контингент у Тирасполі; в) готує ґрунт для окупації всієї Молдови.

2. Кролєвєц (російською Калініград). Після вступу Фінляндії й Щвеції в НАТО, який кардинально змінив ситуацію на Балтійському морі, Росія прагнутиме а) сформувати коридор до Калінінграду суходолом, аби унеможливити його ізоляцію; б) розширити своє узбережжя на Балтиці.

Незнання історії та нерозуміння політичних процесів не звільняє від танків і ракет. Це ключовий урок дня 08.08.2008.

Саме тому Росія має зазнати поразки в Україні, опісля чого забрати свої контингенти як з України, так з Грузії й Молдови.

Адже Росія або розповзатиметься, або ми всі разом змусимо її скоротитися. Третього не дано.

The editorial opinion may differ from the author's. The editors of the site are not responsible for the content of this publication.
X