Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У МАУ впевнені у професійності пілотів та справності "Боїнга", що розбився в Ірані. ВІДЕО

Президент авіакомпанії Міжнародні авіалінії України Євген Дихне заявив, що літак Boeing 737-800, який впав в Тегерані, був справний. Про це він сказав в ході брифінгу, який транслювали українські ЗМІ.

За його словами, 6 січня 2020 року проводилось останнім планове технічне обслуговування літака перед вильотом.

 «Це був один із наших кращих літаків із прекрасним надійним екіпажем», - зазначив президент МАУ.

Це підтвердив і технічний директор МАУ Олександр Шапієв.

«Літак 16 року випуску, отриманий безпосередньо із заводу, до цього не експлуатувався ніде, зауважень по матчастині не було, перевірку востаннє проходив 6 січня, зауважень ніяких не було», - розповів він.

Впевнені в компанії і в професійності пілотів. Як зауважив віце-президент МАУ по льотній роботі Ігор Сосновський, екіпаж проходив спеціальне стажування безпосередньо в Тегерані та мав великий досвід польотів.

За його словами, Тегеран не є простим аеропортом, все підготовки на літаках Boeing 737, в процесі яких перевіряється майстерність і здатність пілотів діяти в аварійній ситуації, в останні роки проводяться виключно тут.

«Маючи дані на сьогодні, що літак набрав 2400 метрів висоти, помилка екіпажу мінімальна. Ми її просто не допускаємо», - сказав він.

У МАУ заявили, що в складі льотного екіпажу були троє пілотів: командир Володимир Гапоненко, який мав 11 600 годин нальоту на літаках Boeing 737, в тому числі 5500 годин в якості КВС; інструктор на літаку Олексій Наумкин, який мав 12 000 годин нальоту літаках Boeing 737, в тому числі 6600 годин в якості КВС, другий пілот Сергій Хоменко, який мав 7600 годин нальоту на літаках Boeing 737.

При цьому в МАУ заявили, що припиняють польоти над територією Ірану, правда поки що тимчасово.

Як повідомляють закордонні ЗМІ, на місці трагедії вже знайшли чорні скриньки. Втім Іран не буде передавати бортові самописці Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ виробнику авіалайнера для досліджень, повідомляє Reuters з посиланням на іранські ЗМІ.

Нагадаємо, як повідомляла "Магнолія-ТВ", 8 січня над столицею Ірану Тегераном розбився пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії  МАУ. За даними РНБО, на борту літака перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

На разі розглядають кілька версій авіакатастрофи. Видання Daily Mail повідомляло, що український літак в Ірані могли випадково збити, адже катастрофа сталася через кілька годин після нападу Ірану на американську військову базу в Іраку. Втім за даними влади Ірану, причиною авіакатастрофи стали «проблеми з двигуном».

Тим часом Міністерство інфраструктури опублікувало список загиблих членів екіпажу літака МАУ.

Більше подробиць дивіться у вечірньому випуску новин «ЧП-ІНФО» о 19:00.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X