Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Іран вибачився та зізнався, що "випадково" збив український літак в Тегерані

Іранська влада визнала, що військові країни "ненавмисно" збили літак Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України" під Тегераном. В армії Ірану пообіцяли покарати винних за збиття літака.

Про це написав у своєму Twitter президент країни Хассан Рухані

«Внутрішнє розслідування Збройних Сил зробило висновок, що, на жаль, ракети, випущені через людські помилки, спричинили жахливий крах українського літака та загибель 176 невинних людей. Розслідування триває, для того щоб знайти винних та притягнути до відповідальності», - написав він.

Згодом Рухані заявив, що шкодує про трагедію з літаком МАУ і висловлює глибокі співчуття у зв'язку з катастрофою.

«Ісламська Республіка Іран глибоко шкодує про цю згубну помилку. Мої думки та молитви йдуть до всіх траурних родин. Висловлюю найщиріші співчуття», - зазначив він.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф також заявив в Twitter, що причиною авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" під Тегераном стала помилка, допущена в період кризи, що виникла через авантюрні дії США.

"Сумний день. Попередні висновки внутрішнього розслідування збройних сил (Ірану): людська помилка, допущена в кризовий період через авантюризм США, що призвела до катастрофи", - написав він.

Заріф висловив співчуття і вибачення іранському народу, а також сім'ям жертв трагедії.

Як повідомляє DW, у суботу, 11 січня, ЗМІ Ірану поширили заяву генштабу збройних сил країни. У заяві йдеться про те, що український літак було помилково прийнято за "ворожу ціль", коли той наблизився до важливого "військового центру" Корпусу вартових ісламської революції (КВІР). Через напруження між США та Іраном іранські збройні сили тоді перебували у "найвищому стані готовності".

"За таких умов, через людську помилку та ненавмисно, літак було збито", - повідомили іранські військові, цитує агентство новин AP. У заяві вони попросили вибачення, а також зазначили, що винних буде покарано, а систему протиповітряної оборони країни вдосконалять, що уникнути таких трагедій у майбутньому.

Як повідомляла "Магнолія-ТВ", 8 січня над столицею Ірану Тегераном розбився пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії  МАУ. На борту літака перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X