Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Іран пообіцяв якнайшвидше повернути тіла українців та виплатити компенсації родичами загиблих в авіакатастрофі

Про максимально швидку ідентифікацію загиблих і повернення їх в Україну, про початок спільної роботи з розшифрування бортових самописців ("чорних ящиків"), про повну юридичну та технічну взаємодію, включаючи питання отримання компенсації говорили по телефону президент України Володимир Зеленський із главою держави Ірану Хасаном Рухані.

Розмова відбулася за ініціативою іранської сторони. Очільник української держави оприлюднив відеозвернення на своїй сторінці у Facebook, в якому розповів, що Тегеран офіційно вибачився за авіакастрофу.

«Провів телефонні переговори з президентом Ірану Хасаном Рухані, він приніс офіційні вибачення всій Україні і родичам загиблих і визнав факт того, що Іраном було збито український Boeing 737", - сказав він.

Президент також розповів хронологію подій дій української влади з часу авіакатастрофи та повне визнання вини в трагедії з боку Ірану.

« ..Керівництво Ісламської Республіки Іран визнало факт збиття українського літака та свою провину в авіакатастрофі», - сказав Зеленський.

Глава держави відзначив професійну роботу українських експертів на місці катастрофи та подякував міжнародним партнерам за сприяння і підтримку.

"Я хочу високо відзначити роботу українських експертів в Ірані. Вони працюють і продовжують працювати самовіддано, ретельно і цілодобово. Їх високий професіоналізм та оперативність, переконливі попередні висновки і докази, виявлені в Тегерані, не дозволили приховати правду», - підкреслив Зеленський.

За його словами, українські експерти в Тегерані намагаються реконструювати літак. А тіла українців, загиблих в авіакатастрофі в Ірані, повинні повернути вже на наступному тижні.

Зеленський зазначив, що уряд надасть фінансову допомогу сім'ям загиблих і держава буде всебічно сприяти отриманню ними компенсації від перевізника, страхових компаній та Ірану.

« Я поверну всіх загиблих близьким та рідним. Вони зможуть з ними попрощатися по-людськи. Ми гідно вшануємо їх память. Всі винні будуть покарані», - пообіцяв президент.

Як повідомляла "Магнолія-ТВ", 8 січня над столицею Ірану Тегераном розбився пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії  МАУ. На борту літака перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X