Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Кабмін запровадив в Україні карантин через коронавірус, - нардепка

У середу, 11 березня, Кабінет міністрів прийняв рішення про запровадження карантину в Україні через коронавірус. Про це повідомила народна депутатака Вікторія Сюмар в Facebook.

Вона зазначила, що карантин триватиме 3 тижні: з 12 березня по 3-є квітня. Він передбачає закриття навчальних закладів, заборону масових зібрань понад 200 осіб, закриття авіасполучення з деякими країнами.

Також буде закрита велика частина КПП. З 219 залишиться 49. Щодо масок, то за словами міністра охорони здоров’я, є в наявності 15 млн штук.

Кабінет міністрів також затвердив заходи, які необхідно вжити для недопущення поширення COVID-19 в Україні і опублікував їх на сайті. 

Прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву.

Одночасно, задля виконання цього рішення до 1 червня заборонили експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

"Кабміном запропоновано введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів", - йдеться у повідомленні.

Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на 3 тижні.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорті Бориспіль.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у Києві з 12 березня тимчасово обмежать освітній процес у закладах загальної та вищої освіти.

Відомо, що в Україні зафіксований 1 випадок коронавірусу у Чернівцях.

 

 

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

02 травня о 1:23 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла на вул. Г...

Розкажіть дитині, до кого вона може звернутись у разі необхідності. Звісно, в ідальному варіанті це можете бути ви. Саме до вас вона має...

П’ятнадцятирічний Дмитро Батіков, дванадцятирічний Георгій Чупір та сімнадцятирічний Василь Лебеденко. Усі ці хлопці зникли на тимчасово...

01 травня о 00:36 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на Харківському шосе. Загоряння сталося в квартирі на 5 повер...

На Львівщині було зафіксовано перших два випадки укусу змій. Зокрема, в реанімаційне відділення Яворівської центральної лікарні посту...

X