Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Скандал із хабарництвом у КМДА: Кличко попросив НАБУ з’ясувати, чи насправді причетний його заступник Поворозник

Міський голова  Києва Віталій Кличко просить Національне антикорупційне бюро  розслідувати ймовірну причетність першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника до вимагання хабара.

Про це він заявив на брифінгу.

"Вчора в його кабінеті представники СБУ і Нацполіції проводили слідчі дії. Я завжди говорив і попереджаю всіх чиновників: якщо ви слабкі до грошей і не розумієте своєї відповідальності, краще тут не працювати", - сказав він.

Він підкреслив, що якщо чиновник винен, він повинен нести відповідальність згідно з законодавством.

"Якщо це чиїсь маніпуляції, політичні ігри, щоб дискредитувати владу, то однозначно повинні відповідати ті, хто за цим стоїть. Я це доведу справу до кінця, обіцяю. І вимагаю, щоб не було політичної заангажованості правоохоронців, відкритого та публічного розслідування цієї справи", - підкреслив він.

Він зазначив, що перший заступник голови КМДА - чиновник високого рангу, і, згідно з законодавством, такі справи перебувають у підслідності НАБУ.

"Я звертаюся до НАБУ оперативно розслідувати цю справу і дати відповіді на питання, які хвилюють суспільство. Ми всі чекаємо об'єктивного і справедливого розслідування, яке розставить усі крапки над "i", і відповідальності винних за законом. Хтось має сісти - чи корумпований чиновник, чи ті, хто фабрикував цю справу", - додав Кличко.

Тим часом Микола Поворозник, не відсторонений від посади. Про це "УН" повідомила прессекретар мера Києва, голови Київміськадміністрації Віталія Кличка Оксана Зінов'єва.

"На даний момент ніяких офіційних документів, а саме ухвали слідчого судді з того, що відбувалося вчора в кабінеті Поворозника, немає", - сказала вона.

За її словами, КМДА чекає на визначення суду для прийняття подальших рішень.

Нагадаємо, 14 квітня СБУ провела обшуки в КМДА. ЗМІ повідомили про те, що Микола Поворозник нібито вимагав хабар від забудовника за погодження містобудівних умов і обмежень у розмірі $125 тис. При отриманні $60 тис. був затриманий посередник. Фотографії з місця обшуків і затримання були продемонстровані в ефірі 1+1.

Вже сьогодні, 15 квітня Микола Поворозник  заявив, що хабарів ніколи і не брав і проходить у справі у якості свідка.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X