Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Медійники та правозахисники закликали президента та МВС відреагувати на напад на журналіста «Громадського»

Медійники, правозахисники та активісти вимагають звіту щодо чесного та незалежного розслідування нападу на журналіста hromadske Богдана Кутєпова з боку правоохоронних органів, а також реакції президента Володимира Зеленського та голови Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова.

Відповідну заяву оприлюднили на сайті hromadske.

«Ми вважаємо неприпустимим перешкоджання діяльності журналістам, які чесно та об’єктивно виконують свою роботу. У країні, де за 3 місяці скоюють щонайменше 15 нападів на журналістів, а серед нападників є ті, хто має захищати життя і безпеку держави, немає місця вільній, чесній та неупередженій інформації»,- йдеться у заяві.

Журналісти та активісти переконані: якщо влада не реагуватиме належним чином на такі випадки насильства, а нападники не понесуть справедливого та невідворотного покарання, то в Україні не можна буде досягти свободи ЗМІ та плюралізму думок.

У заяві нагадали, що це вже не перший напад поліції на журналістів hromadske.

У 2017-му правоохоронці побили Дмитра Реплянчука. За два роки слідства ця справа так і не зрушила з місця. Винні не були покарані, а Нацспілка журналістів визнала, що справу відверто саботують.

Крім того, досі залишається нерозкритим убивство журналіста Павла Шеремета, яке влада називала «справою честі».

«Саме тому ми вимагаємо: звіту щодо чесного та незалежного розслідування цього нападу з боку правоохоронних органів;  невідкладної реакції голови Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова, а також президента Володимира Зеленського», - додали в заяві.

Нагадаємо, поліція 29 квітня побила та зламала техніку журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабінетом Міністрів.

 Журналіст разом зі співведучим Нікітою Мекензіним з Маріїнського парку висвітлював акцію протесту підприємців, які виступали проти затверджених обмежень під час карантину.

До журналістів підійшли патрульні підрозділу тактико-оперативного реагування, які сказали їм залишити «зелену зону» Маріїнського парку. Після цього, на журналістів напали, й виштовхнути їх з того місця та зламали стабілізатор.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

“Від обміну до обміну”, “Третю весну росту без тата”, “Не мовчи – полон вбиває”… З такими гаслами сотні людей вийшли у Києві на мирну ак...

Бородянка – один з найбільш постраждалих населених пунктів на Київщині. Місцеві жителі розповідають, що на початку повномасштабного втор...

Пані Віторія стоїть на руїнах маминої хати у селі Мощун під Києвом і ледь не з сльозами на очах пригадує перші дні повномасштабної війни...

Жителі села Кухарі на Київщині, які майже з перших днів повномасштабної війни опинились в епіцентрі бойових дій, розповіли про пережиті ...

Посад-Покровське - один з найбільш постраждалих під час війни населених пунктів у Херсонській області. Колись красиве і квітуче село рос...

X