Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Київ та Вінниця опинилися у «помаранчевій» зоні: в Україні оновили зони карантину

В Україні оновили карантинні зони. Вони змінюються, і з 14 вересня  змінюється поділ України на зони за рівнем епідеміологічної небезпеки.

Відтепер Київ і Вінниця із м’якшої «жовтої» зони карантину перейшли у «помаранчеву» зону через погіршення ситуації з коронавірусом.

Про таке рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Нагадаємо, за минулу добу у Києві наявність SARS-COV-2 підтвердили у 404 киян. На жаль, ще 7 пацієнтів померли від ускладнень, спричинених хворобою. Від початку пандемії у столиці зареєстрували 16 523 хворих на коронавірус.

Від початку пандемії коронавірус забрав життя 261 пацієнта.

«Це рекордний показник, досі в столиці не реєстрували такої кількості хворих»,– зазначив Максим Степанов під час брифінгу МОЗ.

Одужали за минулу добу 171 хворий. Усього коронавірус подолали 5 148  мешканці Києва.

У нових карантинних зонах діятимуть свої зони та правила.

 У «зеленій» зоні обмеження мінімальні: обов'язкова маска в приміщеннях і громадському транспорті; робота кінотеатрів із заповнюваністю 50%; проведення масових заходів із обмеженням на одну людину на 5 квадратних метрів; і перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях.

 У «жовтій» зоні діють усі обмеження «зеленої», а також заборона відвідування установ соцзахисту, де перебувають люди похилого віку.

 У «помаранчевій» зоні діють усі обмеження «зеленої» та «жовтої» зон, а також заборона роботи хостелів, спортзалів, закладів культури, нічних клубів і обмеження масових заходів з розрахунку на одну людину на 20 квадратних метрів і не більше 100 людей.

Також заборонений прийом дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку — санаторіїв і таборів у столиці та передмісті, обмежене проведення планових госпіталізацій

Перевезення пасажирів автомобільним та міським громадським транспортом здійснюється тільки в кількості 50% місць для сидіння.

Найбільш жорсткі обмеження в «червоній» зоні. Там закриваються всі заклади освіти, торгово-розважальні центри, кафе і ресторани, а ще - припиняється робота громадського транспорту.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

21 квітня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на вулиці Українській села Саксаг...

X