Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Пішохода-порушника рідко притягають до відповідальності, бо він часто не виживає після ДТП, - автоадвокат. ВІДЕО

Пішохода важко притягнути до відповідальності навіть, якщо він порушив правила дорожнього руху або створив аварійну ситуацію на дорозі.

Причин цьому декілька. Про них докладніше розповів у коментарі «Магнолія-ТВ» автоадвокат Богдан Глядик.

«Проблема в притягненні до відповідальності пішохода: по-перше, не завжди ми його можемо на місці виявити і затримати, він дещо мобільніший і може зникнути з місця ДТП. Якщо транспортний засіб свідки можуть номерний знак зафіксувати, марка, модель авто, колір, це можна зафіксувати, то ідентифікувати людину фізично досить складно. Якщо ми його навіть просто сфотографуємо, але потім ми його ніде не знайдемо, то відповідно ми будемо знати, кого притягати до відповідальності. Це одна із проблем притягнення до відповідальності пішохода», - розповів він.

Втім є і інша причина – потрібно, щоб людина вижила. Автоадвокат згадав випадок у Харкові, коли пішохід загинув після ДТП.

Нагадаємо, трагедія трапилася 6 листопада 2018 року. На пішохідному переході у центрі Полтави водійка за кермом позашляховика Mercedes-Benz збила підлітка, який виїхав на велосипеді на пішохідний перехід. Через 2 місяці після ДТП підліток помер у лікарні, не приходячи до тями.

Як повідомляла "Магнолія-ТВ", суд виправдав водійку і встановив, що ДТП сталася за участю двох транспортних засобів. Велосипедист порушив правила дорожнього руху — виїхав на пішохідний перехід, а повинен був перетинати проїжджу частину, перевозячи велосипед у руках.

Також експертиза показала, що обвинувачена не мала змоги уникнути зіткнення.

«Пішоходи порушують ПДР і аналогія по Харкову, коли пішохід гине. Відповідно якщо у підозрюваного чи обвинуваченого настає смерть, то кримінальне провадження проти такої ососи заривається. Є не настільки багато випадків, коли пішохід залишається і його можна встановити, або виживає в ДТП. Через це невелика кількість вироків, коли притягають пішохода до кримінальної відповідальності», - зазначив Богдан Глядик.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X