Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Зв’язали і пограбували: на мера Броварів і його родину напали у власному домі. ОНОВЛЕНО

Під Броварами невідомі скоїли розбійний напад на будинок мера Ігоря Сапожка, де він проживає разом із сімєю. Все сталося вночі 22 грудня.

Про це повідомили «Магнолію-ТВ» у поліції Києва.

43-річний посадовець якраз був вдома із родиною, коли в його будинок увірвалося пятеро невідомих у масках. Вони побили мера, далі зв'язали їх з дружиною і дитиною, забрали 10 тисяч доларів.

Про це розповів сам Ігор Сапожко на своїй сторінці у Facebook.

"Вчора о пів на десяту вечора група з п’ятьох озброєних чоловіків увірвалась в мій будинок, де в цей час знаходилась моя сім’я – дружина та дев’ятирічний син. Попри те, що всі заощадження, які були в домі, ми віддали одразу, злочинці зв’язали дитину та Марину і на їхніх очах почали мене бити. Після цього влаштували в будинку погром і швидко зникли", - написав він.

Посадовець пов'язує напад на нього із своєю політичою діяльністю та участю у місцевих виборах.

"Переконаний, що це не просто грабіж з ціллю заволодіти майном. Я сприймаю цей факт як політичний тиск та розправу в чистому вигляді, з метою залякати та змусити мене зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів".

Мер не розповів про стан свого здоров'я. Втім ЗМІ пишуть, що від госпіталізації потерпілий відмовився і на роботу сьогодні не вийшов. Оперативне засідання виконкому провів перший заступник мера Олексій Резнік, який і виконуватиме обов'язки міського голови до кінця тижня.

На місці злочину працювала слідчо-оперативна група. В поліції стверджують, що наразі розпочато кримінальне провадження, а зловмисників шукають.

На напад на свого колегу відреагував і мер столиці Віталій Кличко. Він закликав правоохоронців оперативно розслідувати напад і побиття Ігоря Сапожка.

"Я, як голова Асоціації міст, звернувся в правоохоронні органи (з проханням) оперативно і відкрито розслідувати справу про напад та побиття мера Броварів Ігоря Сапожка", - написав у соціальній мережі Facebook.

Кличко додав, що правоохоронці повинні встановити і те, чи були такі дії зловмисників спробою політичного тиску на Сапожка напередодні місцевих виборів в Броварах, де він балотувався на пост мера міста.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерн...

X