Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Голові КСУ Тупицькому ДБР повідомило про підозру

Голові Конституційного суду України Олександру Тупицькому слідчі ДБР повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Його підозрюють у наданні завідомо неправдивих свідчень, поєднаних зі створенням доказів захисту, та підкупі свідка з метою відмови від надання показів.

"Нехтуючи вимогами Конституції та положеннями Кримінального процесуального кодексу України, діючи з метою перешкоджання встановленню істини у кримінальному провадженні, у якому він є підозрюваним, цей суддя продовжує прибувати на робоче місце, перешкоджати установленню істини у справі, наданню його підлеглими документів на запити органу досудового розслідування та явці осіб за повістками слідчого", – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у ДБР, голова КСУ після повідомлення про підозру імітує її невручення та ненабуття статусу підозрюваного, відвідуючи робоче місце.

"Секретаріат КСУ фактично перетворено на юридичну фірму його голови, оскільки останній готує, друкує, реєструє, відправляє документи для голови Суду, які не мають жодного відношення до конституційного судочинства, а лише пов’язані з його участю в кримінальному провадженні", – додали у бюро.

Раніше у КСУ повідомили, що працівники Управління державної охорони не допустили відстороненого голову Конституційного суду Олександра Тупицького до приміщення суду та робочого кабінету.

У КСУ зазначали, що хоч Тупицького і відсторонено від посади судді Конституційного Суду, але він має виконувати керівництво судом.

Нагадаємо, 28 грудня 2020 року Тупицький мав з'явитися в Офіс генпрокурора України для вручення підозри. Проте він повідомив, що не може прибути за сімейними обставинами, але не надав документів про поважність причин неявки. Повідомлення про підозру Тупицькому надіслали поштою.

При цьому  Офіс генпрокурора подав президенту клопотання про відсторонення Тупицького з посади судді КС строком на два місяці, а 29 грудня глава держави підписав відповідний указ.

30 грудня КСУ опублікував заяву, в якій підкреслив, що не усуватиме Тупицького з посади, незважаючи на відповідний указ Зеленського, бо документ не відповідає Конституції, яка  не дає президенту права відстороняти суддів КСУ. До того ж Конституція взагалі не передбачає можливості відсторонення судді КСУ від посади, вважають у суді.

Натомість представник президента у КСУ Федір Веніславський вважає, що президент має право відсторонити Тупицького. Він говорив, що такі повноваження глави держави передбачені Кримінальним процесуальним кодексом.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

X