Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Вже 16 загиблих: помер один із врятованих під час пожежі у будинку для літніх людей у Харкові

У Харкові помер один з врятованих після пожежі у будинку для літніх людей. Чоловік  під час масштабної пожежі в будинку для літніх людей отримав 20% опіків усього тіла.

Помер він у харківському хоспісі лікарні №17, куди його перевели після пожежі. Йому було 83 роки.

Таким чином, кількість жертв збільшилася до 16. З них 15 людей загинули на місці подій. Більшості померлих було понад 70 років, найстаршому – 91. Ще 11 людей постраждали.

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі Харківської міської ради.

Також інформацію про смерть пацієнта виданню підтвердив і головний лікар Дмитро Черепов, пише «Суспільне».

За словами медика, смерть пов'язана з віком чоловіка і загальним станом, не пов'язаним з пожежею. А коли його госпіталізували, він був у стабільному стані.

"У нього були хронічні захворювання на момент доставлення до нас. Він був вже у віці. І на сьогодні ми констатуємо, що це смерть, котра настала за генетичним віком", — сказав Черепов.

За його словами, до хоспісу після пожежі доставили загалом чотирьох людей. Стан трьох задовільний.

Нагадаємо, у четвер, 21 січня у Харкові сталася масштабна пожежа в будинку для літніх людей. Загинули 15-ро осіб, 5 постраждали. Кабмін на доручення президента створив спецкомісію для розслідування трагедії.

В поліції допускають, що ймовірною причиною смертельної пожежі могли стати ремонтні роботи газового обладнання, які саме проводилися у будівлі. Проте є і інші версії. підпал та замикання електропроводки.

Як з'ясували правоохоронці, пансіонат працював незаконно – власник не мав дозвільних документів на діяльність, а сама будівля не була введена в експлуатацію. Рятувальники виявили там численні порушення норм безпеки: приміщення не мало належних пожежних виходів, а на вікнах встановлені ґрати.

За даними правоохоронців, на Харківщині виявили ще 32 заклади, які працювали незаконно. Також в області перевірять 118 закладів, серед яких 11 пансіонатів, 30 хостелів та 20 будинків для людей похилого віку.

22 січня у Харкові був день жалоби, 23 січня — національний траур.

У справі про пожежу — четверо підозрюваних. 23 січня суд у Харкові взяв усіх чотирьох під варту на 2 місяці. Підозрюваним загрожує від трьох до восьми років ув'язнення.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

21 квітня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на вулиці Українській села Саксаг...

X