Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Не можна цькувати педагогів, не розібравшись у кожній ситуації окремо, - заслужений вчитель України. ВІДЕО

Чи мають право вчителі робити зауваження учням, підвищувати голос, якщо ті стають некерованими? Дискусія про це в Україні триває, як з боку батьків, працівників освіти та і правників і навіть правоохоронців.

Як зауважив у коментарі «Магнолія-ТВ заслужений вчитель України Олександр Наровлянський, у кожній ситуації потрібно розбиратися окремо. Адже вчителям, чи не щодня доводиться стикатися з неслухняними учнями, які самі дозволяють собі ображати вчителів, провокують їх, а потім записують їхню реакцію на відео та подають це батькам як булінг.

«Це стало тенденцією цькування вчителя з боку батьків в мережах Інтернет, причому дуже часто не розбираючись в обставинах ситуації. Тому говорити про булінг щодо вчителів ми також маємо можливість.  Це має місце», - сказав він.

За словами досвідченого педагога, на вчителів покладається багато обоязків, і за їх невиконання також є відповідальність.  

«Вчитель зобов’язаний робити зауваження, адже він відповідає і за санітарний стан класу і за життя і здоров’я дітей, інакше, коли діти будуть битися, вчитель не повинен туди втручатися? Тоді до нього вже будуть інші звинувачення", - зазначив Наровлянський.

Втім, у будь-якому випадку працівник освіти має тримати себе в руках, переконаний заслужений вчитель України.

"Вчитель повинен робити зауваження у коректній формі і намагатися стриматися себе, а щодо стосується батьків, то є стаття сімейного кодексу, яка покладає на батьків обов’язок батьків виховувати своїх дітей, а Конституція - обов’язок забезпечити отримання дітьми повної загальної середньої освіти. Без дисципліни це неможливо", - наголосив Олександр Наровлянський.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X