Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Вчора загарбники 15 разів обстріляли Луганщину, є жертви та поранені, - Сергій Гайдай

У вівторок, 17 травня, російські окупанти здійснили 15 артатак по Сєвєродонецьку та обстріл сіл Попаснянської громади з літаків СУ-35, в результаті загинуло 4 людей, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Учора в Привіллі біля річки Сіверський Донець знайдено двох загиблих із пошкодженнями у вигляді мінно-вибухових травм, також надійшла інформація про втрачене життя в Золотому та Попасній. Наразі лікарі в Дніпрі борються за життя 15-річної дитини з Гірського, яка позавчора після обстрілу населеного пункту росіянами отримала травму нирок. Крім того, учора осколкове поранення завдано жителю Сєвєродонецька", - написав він у телеграм-каналі в середу вранці.

Гайдай зазначив, що у вівторок вдень росіяни вкотре відкрили вогонь по "Азоту" – пошкоджено одну з адмінбудівель та прохідну об'єднання.

За його словами, протягом 18 травня загалом було 15 артилерійських атак по Сєвєродонецьку. Руйнування отримали 12 багатоповерхівок, у кількох із них згоріли квартири та дах. Також полум'ям було охоплено торговельні павільйони міста.

"По селах Попаснянської громади вчора завдано ракетно-бомбових ударів з літаків Су-35. Пошкоджень багато. З виявлених - будинки в Золотарівці, Комишувасі, Врубівці, а також у місті Гірське", - констатував Гайдай.

Також він повідомив, що для авіаційної підтримки наступальних дій агресор зосередив у Луганській області близько 15 вертольотів, намагається вести наступ у напрямку населених пунктів Боровеньки та Сєверодонецьк.

На фронті Луганщини та Донбасу за минулу добу відбито 12 атак ворога, знищено 3 танки, 3 артилерійські системи, 6 одиниць бойової броньованої техніки та 7 автомобілів противника.

Підрозділи ППО збили 9 безпілотних літальних апаратів типу Орлан-10 та один оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс типу ZALA.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️01:17 м. Харків. Окупанти завдали ударів «шахедами». Вна...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Херсон, Анто...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "▪️Цієї ночі в Павлоградському районі оборонці збили 5 ...

Розпочалася вісімсот перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

X