Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Чим обернеться для України військовий шлях повернення Донбасу

Руслан Бортник директор ”Українського інституту аналізу і менеджменту політики”

Усі статті

    Заява Дмитра Яроша стосовно зачистки Донбасу і повернення його силою має чисто передвиборчий характер.  Реально військової можливості в Україні повернути Донбас наразі немає. Тут важливо розуміти певні моменти. На боці так званих ДНР, ЛНР виступлять Збройні сили Російської Федерації, а вони набагато потужніші і сучасніші ніж Збройні сили України.

    Намагання вирішити питання військовим шляхом ми бачили під Іловайськом, бачили у 2014 році. Звідси і питання: до чого це призвело? Крім того, вирішення питанні Донбасу військовим шляхом може поставити нас у положення як і у ситуації з Саакашвілі свого часу. Це, звичайно, призведе до втрати міжнародної підтримки.

   Але найголовніша проблема в тому, що війна потягне за собою величезні жертви. Як серед військових, так і  серед цивільного населення по обидві лінії розмежування.

  Я думаю, що заява Яроша все ж таки передвиборна риторика. Військовий варіант повернення Донбасу підтримує десь 5-та частина українців, десь близько 20%.  Напевно на них і орієнтується екс-провідник Правого сектора.

 

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X