Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Чому Україна не має відмовлятися від свята Дня Перемоги?

Олексій Якубін Кандидат політичних наук

Усі статті

                 Україна жодним чином не повинна відмовлятися від святкування Дня Перемоги. Ми маємо згадати кількість загиблих, кількість солдат, які брали участь у Другій Світовій війні та Великій Вітчизняній війні. Не факт, що Україна була б взагалі, якби Радянський Союз,  радянська армія, і в тому числі частина української, тоді не перемогли.

                Нашій країні точно не має ніякого сенсу відмовлятися від статусу країни, що перемогла. Наприклад, Франція все одно святкує День Перемоги, хоч і 8-го травня. Так само і Великобританія та Сполучені Штати. В нашій історії не так багато подій, якими ми справді можемо пишатися, і які відомі на загальносвітовому рівні.

                Більше того, Україна не повинна давати можливість іншим країнам приватизувати День Перемоги. Відмовою від свята, ми даємо можливість Російській Федерації приватизувати його. Якщо ми глянемо у дзеркало соціології, то більш ніж 70% наших громадян вважають День Перемоги – все ж таки святом та датою, яка об’єднує Україну. А свято, яке об’єднує точно не треба робити Днем трауру або скорботи. Для цього є інші дні. А день Перемоги Україна має святкувати і розуміти свій величезний внесок у цю Перемогу.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X