Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

У Вінниці водійка позашляховика, яка п'яною збила школяра на тротуарі, може вийти під заставу. ВІДЕО

У Вінниці суд обрав запобіжний захід 43-річній Наталі Дзісь, яка п'яною збила 13-річного школяра на тротуарі.

Наступні 2 місяці, поки триває слідство, водійка проведе за ґратами, якщо не заплатить заставу в 181 600 гривень. Про це повідомляють у пресслужбі Вінницького міського суду Вінницької області.

Як повідомляла "Магнолія-ТВ", моторошна ДТП трапилася у Вінниці 24 травня на вулиці Івана Богуна. П'яна водійка за кермом свого автомобіля «HAVAL» не впоралась з керуванням, вилетіла на тротуар, знесла  паркан та збила на тротуарі 13-річного підлітка, який саме йшов до школи. Арматура застрягла у дитини в голові.

Жінка ледве трималася на ногах. За висновком лікарів, рівень алкоголю у її організмі був понад 3 проміле, що перевищує допустиму норму у 16 разів. Як їй вдалося кермувати в такому стані, дивуються навіть правоохоронці. Жінку затримали і оголосили підозру.

Натомість потерпілий Андрій Тарасюк, якого збили, перебуває у комі. Йому 5 годин робили надскладну операцію. У хлопчика відкрита черепно-мозкова травма, пошкодження мозку та численні переломи кінцівок. А після того, як він отямиться, йому буде потрібна пластика черепа та тривала реабілітація. Вже зараз вінничани збирають гроші на лікування підлітка.

Відомо, що звинувачувана у ДТП - це підприємиця, яка має хлібо-булочний бізнес. Нібито її родина вже переказала на лікування збитого хлопця Андрія Тарасюка 5 тисяч гривень. У суді було озвучено, що через пошту зробили переказ ще 15 тисяч гривень, однак, зі слів адвокатки, родина цих коштів ще не отримала.

Підозрювана у суді поводилась спокійно. Провину визнала і попросила вибачення. Мамі травмованого хлопчика стало зле в суді, їй викликали швидку, - пише «Вежа».

Адвокат просив суд застосувати до своєї підзахисної більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Втім суд вирішив інакше. Слідчий суддя присудив підозрюваній тримання під вартою строком на 60 днів й визначив заставу в розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 181 600 гривень.  

В прес-службі суду повідомили, що є довідка про те, що підозрювана перебуває на обліку на диспансері із алкоголізмом. Якщо внесуть заставу, то вона має дотримуватися обов’язків, передбачених ст. 194 Кримінально-процесуального кодексу.

Адвокати потерпілих майже упевнені, що 180 тисяч для внесення застави родичі кермувальниці знайдуть, і вона вийде на волю на час слідства.

Аварія викликала в місті неабиякий резонанс. В день суду під стінами зібралася чимала кількість активістів, які вимагали справедливого покарання для 43-річної підозрюваної.

Вінничани кажуть, що це вже не перша аварія цієї кермувальниці. Начебто 2  роки тому вона вже платила штраф за кермування напідпитку. Активістки також організували збір підписів під зверненням до міського голови, у якому просять провести профілактичні заходи щодо попередження водіння у нетверезому стані.

Зазначимо, що жінці інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння. Їй загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Вінницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артил...

Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Кізомис, Станіслав, Велетенське, Садове, Придніпровське, Інженерне, Берислав, К...

Розпочалася вісімсота доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 134 ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій обла...

За процесуального керівництва Купʼянської та Чугуївської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фак...

X