Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Вінниці водійка позашляховика, яка п'яною збила школяра на тротуарі, може вийти під заставу. ВІДЕО

У Вінниці суд обрав запобіжний захід 43-річній Наталі Дзісь, яка п'яною збила 13-річного школяра на тротуарі.

Наступні 2 місяці, поки триває слідство, водійка проведе за ґратами, якщо не заплатить заставу в 181 600 гривень. Про це повідомляють у пресслужбі Вінницького міського суду Вінницької області.

Як повідомляла "Магнолія-ТВ", моторошна ДТП трапилася у Вінниці 24 травня на вулиці Івана Богуна. П'яна водійка за кермом свого автомобіля «HAVAL» не впоралась з керуванням, вилетіла на тротуар, знесла  паркан та збила на тротуарі 13-річного підлітка, який саме йшов до школи. Арматура застрягла у дитини в голові.

Жінка ледве трималася на ногах. За висновком лікарів, рівень алкоголю у її організмі був понад 3 проміле, що перевищує допустиму норму у 16 разів. Як їй вдалося кермувати в такому стані, дивуються навіть правоохоронці. Жінку затримали і оголосили підозру.

Натомість потерпілий Андрій Тарасюк, якого збили, перебуває у комі. Йому 5 годин робили надскладну операцію. У хлопчика відкрита черепно-мозкова травма, пошкодження мозку та численні переломи кінцівок. А після того, як він отямиться, йому буде потрібна пластика черепа та тривала реабілітація. Вже зараз вінничани збирають гроші на лікування підлітка.

Відомо, що звинувачувана у ДТП - це підприємиця, яка має хлібо-булочний бізнес. Нібито її родина вже переказала на лікування збитого хлопця Андрія Тарасюка 5 тисяч гривень. У суді було озвучено, що через пошту зробили переказ ще 15 тисяч гривень, однак, зі слів адвокатки, родина цих коштів ще не отримала.

Підозрювана у суді поводилась спокійно. Провину визнала і попросила вибачення. Мамі травмованого хлопчика стало зле в суді, їй викликали швидку, - пише «Вежа».

Адвокат просив суд застосувати до своєї підзахисної більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Втім суд вирішив інакше. Слідчий суддя присудив підозрюваній тримання під вартою строком на 60 днів й визначив заставу в розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 181 600 гривень.  

В прес-службі суду повідомили, що є довідка про те, що підозрювана перебуває на обліку на диспансері із алкоголізмом. Якщо внесуть заставу, то вона має дотримуватися обов’язків, передбачених ст. 194 Кримінально-процесуального кодексу.

Адвокати потерпілих майже упевнені, що 180 тисяч для внесення застави родичі кермувальниці знайдуть, і вона вийде на волю на час слідства.

Аварія викликала в місті неабиякий резонанс. В день суду під стінами зібралася чимала кількість активістів, які вимагали справедливого покарання для 43-річної підозрюваної.

Вінничани кажуть, що це вже не перша аварія цієї кермувальниці. Начебто 2  роки тому вона вже платила штраф за кермування напідпитку. Активістки також організували збір підписів під зверненням до міського голови, у якому просять провести профілактичні заходи щодо попередження водіння у нетверезому стані.

Зазначимо, що жінці інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння. Їй загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Вінницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 6 населених пунктів. Ворог завдав авіа...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: 23 квітня 02:49 м. Дергачі Харківського району. Внаслідок о...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Білозерк...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "За уточненими даними, внаслідок нічної дронової атаки росіян по О...

У ніч на 23 квітня 2024 року російські окупанти атакували Україну двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із Бєлгородської обл. – рф. т...

X