Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Вбивство Шеремета: розгляд апеляції на арешт підозрюваної Кузьменко перенесли аж на лютий. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Апеляцію на арешт підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета лікарки Юлії Кузьменко розглядав сьогодні Печерський райсуд Києва. Там побувала і знімальна група «Магнолія-ТВ».

Під стінами суду тим часом відбулась акція протесту. На підтримку підозрюваної лікарки і волонтерки Юлії Кузьменко зібралося зо три десятки протестувальників. У руках мітингувальники тримали її фотографії та вигукували "Свободу Юлії Кузьменко!". Активісти вимагали звільнення Юлії Кузьменко на час досудового розслідування.

Акція тривала під час судового засідання, на якому розглядали зміну запобіжного заходу для підозрюваної. За правопорядком стежили поліцейські.

В залі суду була присутня сама Юлія Кузьменко, її адвокати та представники обвинувачення, на засіданні прийшли і рідні Юлії Кузьменко - її батьки та сестра.

Суд дозволив Юлії Кузьменко бути в залі не в «акваріумі», а поруч з адвокатом. Серед свідків її адвокат  Владислав Добош, зокрема, назвав матір підозрюваної та хірурга.

Втім ледь розпочавши засідання, суддя прийняла рішення оголосити перерву в розгляді клопотання аж  до 15:00 3 лютого для надходження матеріалів справи до Печерського райсуду, а також для явки свідків на допит.

Рішення ухвалили через те, що прокурор висловив клопотання про можливість витребувати матеріали справи попереднього судового засідання щодо обрання запобіжного заходу.

Як інформувала «Магнолія-ТВ», 12 грудня Нацполіція затримала підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Поліція повідомила про 5 безпосередніх підозрюваних у вбивстві журналіста - волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта і військового Андрія Антоненко, подружжя волонтерів Владиславу та Інну Грищенко і військову Яну Дугарь.

13 грудня суд арештував Юлію Кузьменко і Андрія Антоненка на 2 місяці без права внесення застави.

20 грудня суд переніс розгляд апеляції на арешт Антоненка та Кузменко. 

24 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін запобіжний захід щодо Кузьменко.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві в результаті підриву автомобіля.

Більше подробиць дивіться у вечірніх випусках новин «ЧП-ІНФО» о 19:00.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X