Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Справа Шеремета: суд відмовився пом’якшити запобіжний захід підозрюваній Кузьменко. ФОТО

Підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко не змінили запобіжний захід та залишили чинним арешт без права внесення застави. Таке рішення Печерський районний суд Києва ухвалив напередодні.

Кузьменко була доставлена ​​в суд і присутня на засіданні. Суд дозволив їй перебувати поруч зі своїм адвокатом Тарасом Безпалим.

Захист Кузьменко просив суд обрати їй запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою. Зокрема, адвокат зазначив, що нічний домашній арешт задовольнив би і потреби підозрюваної, і вимоги сторони обвинувачення.

Суд дозволив допитати як свідків її колишнього чоловіка Дмитра Кузьменка, маму Ірину Калинкіну, учасника АТО Володимира Ульянова.

Безпалий заявив, що експерт Іван Бірч, який проводив експертизу ходи підозрюваних у вбивстві Шеремета, не акредитований в Україні.

Також захисник повідомив, що в експертизі значиться, що порівняння особливостей особи Кузьменко і жінки з камер спостереження, яка причетна до вбивства Шеремета, не дають підстави стверджувати, що це одна й та ж людина. Незважаючи на це, у висновку зазначається, що аналіз ходи дає умовно-достатні докази, що це одна людина. 

Водночас увесь час протягом засідання під стінами Печерського суду проходила акція на підтримку Юлії Кузьменко – «Недостатньо доказів – звільняй». Активісти скандували: «Ганьба прокурорам!».

Нагадаємо, днями Гепрокурор Руслан Рябошапка зробив несподівану заяву, що для передачі в суд справи про вбивство Павла Шеремета недостатньо доказів.

Як повідомляла «Магнолія-ТВ», 13 грудня Печерський районний суд Києва заарештував Кузьменко без права внесення застави до 8 лютого 2020 року, а 24 грудня Апеляційний суд залишив це рішення чинним. А 23 січня суд переніс розгляд апеляції на лютий.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X