Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

В Україні пройдуть тотальні перевірки всіх соціальних установ, аби не повторилася харківська трагедія, - президент. ФОТО

Харків сьогодні у жалобі за загиблими у страшній пожежі у будинку для літніх людей.  Напередодні у вогні загинуло 15-ро людей.

Цього дня приспущені державні прапори і прапори міста Харкова на будівлях і спорудах органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій. Також скасовані всі розважально-концертні заходи та спортивні змагання.

Місцева влада тим часом анонсувала у найближчі тижні тотальні перевірки подібних об’єктів по всьому Харкову і області, щоб надалі запобігти подібним інцидентам. Їх діяльність обіцяють жорстко припинити.

Уряд також створив комісію для розслідування причин трагедії, яка вже розпочала свою роботу на місці трагедії, і вирішив перевірити схожі заклади по всій Україні.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, який побував сьогодні на місці трагедії у Харкові. Він ініціював перевірки усіх приватних соціальних установ, які потенційно можуть повторити долю харківського будинку для літніх людей, та заявив про необхідність провести «глобальну реформу» сфери надання послуг з догляду за людьми похилого віку та людьми з інвалідністю.

«Просто вирішити харківську ситуацію недостатньо. Ми не знаємо, скільки таких об'єктів у державі. Тому будуть законодавчі ініціативи. Люди мають отримувати нормальні, якісні послуги. Я думаю, що як приватні послуги мають бути, так і державні. Як би це не звучало, але ми маємо відкрити такий ринок справедливих соціальних послуг в Україні», – сказав Президент.

Він також відвідав громадян, які постраждали під час трагедії у приватному будинку для літніх людей у Харкові й після порятунку з пожежі розміщені у міській багатопрофільній клінічній лікарні № 17.

Наразі у лікарнях знаходиться 5-ро людей. Зі слів директора Департаменту охорони здоров'я Юрія Сороколата, у одного 65-річного чоловіка діагностовано 15% опіків середнього ступеня.
Ще один 73-річний чоловік отруївся чадним газом, і його стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості.
Ще троє постраждалих - чоловіки 57-ми і 80-ти років, а також 81-річна жінка в шоковому стані поміщені у відділення паліативної допомоги 17-ї міської лікарні.

Харківська міська рада пообіцяла оплатити похорони загиблих і лікування постраждалих.

Президент оголосив державний траур 23 січня через трагічну пожежу.

Нагадаємо, у четвер, 21 січня, сталася пожежа в приватному пансіонаті для людей похилого віку "Золотий час", що у Харкові. На згарищі знайшли 15-ро людей. За фактом порушення вимог пожежної безпеки через загибель людей  розпочато кримінальне провадження. Слідство розглядає 3 версії пожежі: підпал, необережне поводження з вогнем чи замкнення електромережі.

Відомо також, що пансіонат для літніх людей працював без будь-яких дозвільних документів.

Правоохоронці затримали 4 причетних до організації будинку для людей похилого віку.
 

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X