Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Вбивство Шеремета: підозрюваний Антоненко відмовився давати свідчення

Підозрюваний в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета ветеран Андрій Антоненко (Riffmaster) відмовився давати свідчення у справі. Про це повідомив його адвокат Віталій Галенченко у Facebook.

За його словами, слідчий намагався допитати підозрюваного, але він відмовився, скориставшись правом, передбаченим статтею 63 Конституції України. Свій вчинок Антоненко пояснив тим, що вважає слідство у справі Шеремета упередженим.

"Такий вчинок був обумовлений тим, що його на всю країну вищі керівники поліції, міністр МВС, генеральний прокурор, а також особисто президент Ураїни в один голос фактично назвали злочинцем. З огляду на це ми припускаємо, що зі сторони слідчих буде певна упередженість", - зазначено в заяві групи правового захисту Антоненка.

Адвокат зазначив, що його підзахисний згоден в подальшому давати свідчення у справі, але лише коли переконається, що слідство не є упередженим.

"Наразі, з урахуванням наявних в справі матеріалів та гучних заяв в ЗМІ керівництва країни, такої впевненості немає", - додав адвокат.

Нагадаємо, виконавчий директор "Української правди" 44-річний Павло Шеремет загинув 20 липня 2016го . Його підірвали дорогою на роботу в автомобілі, що належав цивільній дружині Олені Притулі.

Як повідомляла «Магнолія-ТВ», 13 грудня суд обрав запобіжні заходи музиканту й добровольцю 41-річному Андрієві Антоненку, дитячому кардіохірургу й волонтерці 40-річній Юлії Кузьменко та військовій медсестрі 26-річній Яні Дугарь.

При цьому згодом підозрювана медик Юлія Кузьменко погодилася співпрацювати зі слідством.

Раніше, 12 грудня, Нацполіція затримала підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Поліція повідомила про 5 безпосередніх підозрюваних у вбивстві журналіста - волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта і військового Андрія Антоненко, подружжя волонтерів Владиславу та Інну Грищенко і військову Яну Дугарь.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Заопрізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки по Пологівськ...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 43 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 236 виб...

Від початку доби російські окупанти завдали чотири ракетні удари із застосуванням п’яти ракет, 35 авіаударів із застосуванням 38 КАБів, ...

На поточний час динаміка бойових зіткнень зберігається. З початку доби відбулося 105 бойових зіткнень.  Агресор продовжує обстрі...

Протягом поточної доби відбулося понад 90 бойових зіткнень. Ситуація на фронті залишається складною, водночас, контрольованою Силами ...

X